COVERbrairport

Brussels Airport II

Brussels Airport is een bijzonder boek met prachtige foto’s en sympathieke achtergrond-informatie. Fotograaf Tom D’Haenens heeft ruim een jaar lang meer en minder gangpare plekken op Brussels Airport afgestruind op zoek naar unieke foto’s. Zijn reportage is zowel naslagwerk als ode aan Brussels poort naar de rest van de wereld.

Jaarlijks vertrekken miljoenen passagiers vanaf Brussels Airport op weg naar één van meer dan 200 verschillende bestemmingen. Voor een soepele logistiek en prettige reiservaring zetten de ruim 20.000 medewerkers van de luchthaven zich dagelijks vol overtuiging in. Wat hier zoal bij komt kijken, heeft Tom D’Haenens gevangen in kraakheldere en zeer diverse foto’s. VRT journalist en vliegend verslaggever Steven Decraene verzorgt de context van de 21ste eeuw en concretiseert voor welke uitdagingen een internationale luchthaven staat.

Het oog voor detail in beeld en tekst (in Nederlands, Frans en Engels) maken Brussels Airport naast mooi en onderhoudend zo ontzettend sympathiek. Alles waar een gemiddeld mens aan denkt bij een luchthaven komt aan bod, plus nog zo veel meer.