00_ANTWERPEN_COVER

Antwerp

Antwerpen. Een stad die beweegt. Een metropool waar een half miljoen inwoners elke dag ‘t Stad beleven. In Antwerpen wonen de grootse chauvinisten, en gelijk hebben ze. Deze schitterende plek aan de Schelde is het diamantcentrum van de wereld en heeft de tweede grootste haven van Europa. Meer dan 170 verschillende nationaliteiten wonen er samen. Historische paleizen worden mooi afgewisseld met de internationaal gelauwerde en moderne architectuur. Volkse feesten en hoog culturele festiviteiten gaan hier hand in hand samen. Antwerpen is een stad van vele gezichten.

Fotograaf Tom D’Haenens is niet aan zijn proefstuk toe. Hij maakte reeds prachtige boeken over Gent, de haven van Antwerpen en de Vlaamse kust. Voor dit schitterende fotoboek dook hij in de wereld van de Antwerpenaar en maakte een unieke verzameling beelden die menig toerist én Antwerpenaar zullen doen opkijken.

BeroepsAntwerpenaar Tanguy Ottomer schreef en zocht, met zijn frisse kijk op Antwerpen, boeiende weetjes en schetste kort een eeuwenlange geschiedenis neer waar elke bezoeker én Antwerpenaar nog iets van kunnen leren.

Een gloednieuwe kijk op een stad waar geschiedenis en rijkdom in alle aspecten hoogtij vieren.

Technische gegevens
Formaat: 33 x 33 cm
Pagina’s: 224